Activiteiten - Mountainbike

Er zijn acht verschillende mountainbike routes te rijden. Allen zijn op op fietsafstand van Vaudevant te bereiken en variëren van moeilijkheidsgraad groen tot zwart. De vier dichtstbijzijnde hebben we in de herfst 2016 gereden.

MTB routekaart Ardeche in de omgeving van Vaudevant

Route 1

Niveau: blauw (2/4)

Startlocatie: Place de l'hôtel de ville, 07410 Saint-Félicien

Vanuit Saint-Félicien start een mooie route die ondanks de gegeven moeilijkheidsgraad erg technisch is. Wat ons betreft is deze meer rood dan blauw.

 

Leuke onderdelen van de route zijn de oversteek van een smal stukje water over een hangbrug, de oversteek over een bijzonder mooie brug (gezien de bouwstijl mogelijk uit de Romeinse tijd) en het oversteken van de camping Pierragay.

download GPX

Route 2

Niveau: rood (3/4)

Startlocatie: Centre village, 07410 Vaudevant

Op deze route wordt snel duidelijk wat het verschil is tussen de groene/blauwe en de rode route. Direct bij de eerste meters op de route, indien gestart vanuit Vaudevant, begint een afdaling over stevige keien. Dit soort afdalingen herhalen zich meerdere malen. Één verdient een eigen vermelding: zeer technisch en fantastisch lang, voor liefhebbers van downhill ! Een tweede noemenswaardige afdaling gaat over een breed pad waarbij speelse heuveltjes zijn opgenomen en leuke sprongetje te maken zijn. De beklimmingen zijn pittig, met enkele stukken over dikke keien.

  • VTT startpunt Vaudevant
 

Leuk onderdeel van de route is de oversteek over een mooie brug (die ook bij route 1 gepasseerd wordt). Verder is het verstandig om een gps mee te nemen omdat de bewegwijzering af en toe ontbreekt.

download GPX

Route 3

Niveau: groen (1/4)

Startlocatie: Place de l'hôtel de ville, 07410 Saint-Félicien

Route nummer drie begint officieel vanuit Saint-Félicien. Ook vanuit Vaudevant is de route te beginnen, waarvoor zelfs borden zijn geplaatst voor de "startlocatie".

  • VTT startpunt Vaudevant
 

Beginnende vanuit Vaudevant wordt je via de route pijlen een klein stukje in de richting van Saint Félicien geleid. Nog voordat je Vaudevant uit rijdt begint de route door links van de weg af te rijden. Je krijgt al snel een spannend stuk met een stevige keien partij voor de kiezen. Verder verloopt de route afwisselend met vooral wat bredere paden en veel klim en klauterwerk.

download GPX

Route 5

Niveau: rood (3/4)

Startlocatie: Place du marché, 07410 Arlebosc

download GPX

Route 6

Niveau: rood (3/4)

Startlocatie: Place des cerises, 07410 Vaudevant

De route begint vanuit Vaudevant en loopt bij de kerk langs verder naar boven. Deze bestaat uit meerdere pittige klimmetjes die afgewisseld worden met een mooie beloning naar beneden toe. Vergeleken met route 2 zijn de klimmetjes beter te doen, hoewel er ook stukken tussen zitten waarbij echt afgestapt moet worden omdat door de keien en de stijlte het voorwiel niet meer op de weg te houden is.

  • VTT startpunt Vaudevant
 

Grappig is het stuk waarbij een rivier(tje) overgestoken mag worden. Op de tweede helft van de route wordt Saint-Félicien aan oosterlijke kant voorbij gereden. Hier heb je een prachtig uitzicht over het dorp. Het laatste stuk vlakbij Vaudevant rijdt je onder de weg op de helling vanuit de rivier weer omhoog via een aangenaam bospad.

download GPX

Route 10

Niveau: rood (3/4)

Startlocatie: Centre village, 07410 Pailharès

download GPX

Route 11

Niveau: zwart (4/4)

Startlocatie: Place de la fontaine, 07410 Pailharès

download GPX

Route 13

Niveau: rood (3/4)

Startlocatie: Place du village, 07410 Colombier-le-Vieux

download GPX

Bron: Office de tourisme Saint-Félicien

×