Gebied

Het klimaat is net zo stabiel als in de Zuidelijke Ardèche, doch niet zo heet in de zomer en dus ook minder droog. Daarnaast kunt u altijd verkoeling zoeken in de bossen in het berggebied. Het betreft een middelgebergte met bergen tot 1300 mtr boven NAP. Afwisselend loof - en naaldbomen.

Hier zijn mooie wandel- en fietsroutes en sportmogelijkheden, zoals mountainbiking, bergbeklimming, abseilen enz. In de directe omgeving worden veel abrikozen, nectarines, perziken en kleinfruit verbouwd. Zwemmen kunt u zowel in de rivier de Doux als in meerdere meren. Ook zijn in de directe omgeving enkele zwembaden.Het dorp Vaudevant herbergt enkele tientallen huizen, een kerk, een gemeentehuis, een bibliotheek en een restaurant. Twee maal per week wordt er brood bezorgd.

In de 3 km verder gelegen plaats St. Félicien (www.saint-felicien.fr) vindt u alle nodige voorzieningen zoals de bakker, de slager, apotheek, dokter, 2 supermarkten, meerdere restaurants, het postkantoor, de bank (met pinautomaat), een internet-café, het bureau de tourisme en een heel gezellige markt op vrijdagmorgen.

Vooral in de zomer worden regelmatig festiviteiten georganiseerd. Een maal per jaar vindt de beroemde Ardechoïse plaats. Dit is een wielertoertocht waaraan vanuit vele landen wordt deelgenomen. Het start - en eindpunt van deze tocht is in St. Félicien, op 3 km afstand van Vaudevant.

×