Ardeche vakantiehuis

3 Leuke uitjes in Nederland in 3 dagen

Geplaatst op

Omdat op vakantie gaan in de coronaperiode nog niet zo makkelijk gemaakt wordt, is het ook leuk om in het eigen land dingen te gaan ondernemen. We hebben de afgelopen twee jaar immers zoveel thuis gezeten dat we een paar uitjes wel kunnen gebruiken. Deze drie uitjes zijn voor zowel kind als volwassene leuk en leerzaam.

Spoorweg museum Utrecht

Sinds 1 december 1928 is het spoorwegmuseum in Utrecht geopend. Sindsdien is het museum steeds verder uitgebreid met meer en meer treinen. Beginnende met de eerste stoomlocomotief van Nederland genaamd de Arend. Daarna beleef je groots de geschiedenis van de treinen in Nederland en hoe het reizen met de trein zo bekend is geworden tot hoe het reizen met de trein nu is. Door het gehele museum heb je ongeveer een uitje van 4 uur als je alles goed bekijkt.

Luchtvaart museum Lelystad

Het museum Lelystad voor Bataviland is een bekend museum. Dit museum Lelystad trekt ook mensen naar de polder toe om te komen kijken naar en te leren over de Gouden Eeuw. In het museum Lelystad is ook een replica van de Batavia aanwezig! Het is zeker een kijkje waard in dit prachtige museum Lelystad. Het museum neemt je als het ware mee terug in de tijd.

Maritiem museum Rotterdam

Dit museum bevindt zich aan de Leuvehaven in de Zuid-Hollandse stad Rotterdam, de oudste en grootste museumhaven van heel Nederland. Deze prachtige collectie boten komt uit de tijdsperiode van 1850-1970. In dit museum is de invloed van de maritieme wereld op ons dagelijkse leven zeer evident naar voren gekomen. In het museum staan wel meer dan 850.000 objecten om te bezichtigen. Je leert hier over de handel op zee, de strijd tegen het water, de zeeslagen, scheepsbouw en het maritiem ondernemerschap. Dit museum behoort daarnaast ook nog tot de wereldtop aan havenmusea.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over vakantiehuizen in het buitenland.

Contactgegevens

Via info @ ardechevakantiehuis.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden