Ardeche vakantiehuis

3 tips voor je reis met de camper of de caravan

Geplaatst op

Veel mensen zijn dol op reizen met de caravan of de caravan en dat begrijpen wij wel. Met de caravan heb je heerlijk de vrijheid en kan je toeren wanneer je wilt. Wist je dat Nederlanders +- 600.000 caravans en campers bezitten? Ziek toch?! Ben je nog op zoek naar een caravan of wil je jouw oude caravan of camper verkopen en een nieuwe aanschaffen? Kijk dan even op caravanmakelaardij.nl. Wanneer jij voorzien bent van een caravan is het tijd om dit blog te lezen. We delen namelijk graag een aantal tips voor jouw reis met de camper of de caravan, lees snel verder! 

Praktische tips: rijbewijs

Wanneer je op reis gaat met een caravan of camper heb je uiteraard je rijbewijs nodig. Welk typen rijbewijs je moet hebben hangt erg af van het gewicht van de caravan/camper. Zo mag je tot 3500 kilo rijden met een B rijbewijs. Tussen de 3500 – 7500 kilo heb je voor een camper rijbewijs C1 nodig. Voor een erg grote en zware camper van meer dan 7500 kilo heb je rijbewijs C nodig. 

Praktische tips: voorbereiden van je caravan/camper

Wanneer je een lange tocht gaat maken met de caravan of camper, dan wil je niet dat je halverwege de router ergens langs de weg staat met pech. Daarom is het erg belangrijk om voordat je wegrijdt een aantal dingen te controleren. Controleer bijvoorbeeld de bandenspanning, stand van de autospiegels en bij de caravan de kogeldruk (dit is de druk die de trekhaak verticaal uitoefent.) Wanneer je auto, caravan of camper ‘technisch’ goed zijn, is het belangrijk dat je de caravan of camper van binnen checkt. Zijn alle kastjes goed dicht? En gaat er verder niets schuiven? 

Wat neem je mee?

Wat je meeneemt aan spullen is natuurlijk helemaal aan jou, toch zijn er een aantal dingen die wij vinden dat echt niet mag ontbreken tijdens je vakantie met de caravan of camper, namelijk:

  • Brandblusser
  • Waterkoker/fluitketel
  • Goede (wandel)schoenen
  • Zaklamp
  • Slippers om mee te douchen op de camping (indien je geen douche in je camper hebt zitten)
  • Tafellamp (ook voor buiten)
  • Anti-muggen spul
  • Zakmes

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over vakantiehuizen in het buitenland.

Contactgegevens

Via info @ ardechevakantiehuis.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden