Ardeche vakantiehuis

5 gezondheidsvoordelen van seks

Geplaatst op

Bijna iedereen heeft seks, en naast dat het goed voelt, kan het ook goed voor je zijn. Seks kun je hebben met je partner, maar bij gebrek worden seksdates steeds populairder. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij sexdate Drenthe. Een gezond seksleven brengt veel voordelen met zich mee. We bespreken ze in deze blog.

Goed immuunsysteem

Seksueel actieve mensen nemen minder ziektedagen op, blijkt uit onderzoek. Mensen die regelmatig seks hebben, hebben meer antistoffen wat je lichaam beschermt tegen virussen en ziektes. Uiteraard moet je ook nog andere dingen doen om je immuunsysteem op peil te houden, zoals:

·      Gezond eten

·      Actief blijven

·      Genoeg slapen

·      En gebruik een condoom wanneer je niet beide SOA statussen weet

Verbetert blaascontrole bij vrouwen

30% van de vrouwen krijgt op een bepaald moment in hun leven last van incontinentie. Regelmatig seks is als een training voor de bekkenbodemspieren. Wanneer je een orgasme hebt, veroorzaakt het samentrekkingen in die spieren waardoor de bekkenbodemspieren sterker worden.

Telt als lichaamsbeweging

Je verbrandt maar liefst vijf calorieën per minuut. Het verhoogt je hartslag en je gebruikt verschillende spieren. Dus heb je regelmatig seks? Goed bezig! De gemiddelde vrijpartij duurt, inclusief voorspel, ongeveer een half uur. Dat betekent dat je zo 150 calorieën verbrandt!

Verlaagt het risico op hartaanvallen

Seks is niet alleen een goede manier om je hartslag te verhogen, maar het helpt ook om je oestrogeen en testosteron in balans te houden. Wanneer één van die twee laag is, kun je problemen krijgen zoals osteoporose en zelfs hartaandoeningen. Uit onderzoek is gebleken dat mannen die minstens twee keer per week seks hadden, de helft minder kans hadden om te overlijden aan een hartaandoening.

Verlicht stress

Met aanrakingen en knuffelen maakt je lichaam het natuurlijke ‘feel-good hormoon’ aan. Seksuele opwinding laat een stofje vrij in de hersenen die het plezier in de hersenen stimuleert. Dit kan je kalmeren en stress en/of angst voorkomen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over vakantiehuizen in het buitenland.

Contactgegevens

Via info @ ardechevakantiehuis.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden