Een prachtige tuin voor 2022

In deze blog nemen we met je door hoe jij je tuin een geweldige look kunt geven met mooie bomen. Lees er meer over, vang die inspiratie

We zijn aangekomen in het jaar 2022. Een jaar waarin we weer meer vrij zijn. Na alle coronabeperkingen is er nu dan eindelijk een periode aangebroken waarin deze beperkingen eraf zijn. Hoe dat in de toekomst allemaal zal gaan, dat valt nog te bezien. Maar volgens de experts zitten we naar alle waarschijnlijkheid wel safe. Nu kan het natuurlijk ook zo zijn dat je helemaal gewend bent om de landsgrenzen niet over te steken in de vakantieperiode. En dat je misschien stiekem wel blij bent dat je nu weet dat Nederland ook heel erg tof is. Het kan een prima keuze voor je zijn om lekker thuis te blijven en je tuin extra mooi in te richten. We geven je er tips voor in deze tekst.

Palmboom in tuin

Een palmboom kan gewoon groeien in Nederland. Dat is niet het eerste waar je aan denkt wanneer je hoort over deze soort. Maar toch is het zo. Er bestaan ook palmbomen die het helemaal niet fijn vinden in Nederland. Die vallen dus buiten het bestek van de palmbomen die wij in deze blog benoemen, namelijk de winterharde palmbomen. Het wil natuurlijk niet zeggen dat wanneer je een palmboom neemt je vervolgens niet naar Spanje mag over vakantie. Je kunt prima een combinatie doen. Maar dat mediterraanse gevoel naar je tuin halen, dat vinden veel mensen erg leuk.

Japanse sierkers

Ben jij iemand die ervan houdt om eens lekker te mediteren of na te denken over verschillende zaken van belang, dan is het helemaal geen gek idee om een zentuin te maken. Dat kun je al heel snel bereiken door een vijvertje, een paar Boeddhabeelden, bamboe en grind in je tuin te maken. En natuurlijk niet te vergeten de prachtige roze Japanse sierkers. In het grind kun je allerlei patronen aanbrengen. Dit zie je ook vaak gebeuren in Japanse zenkloosters. Dat aanbrengen van patronen is een meditatieve handeling. Veel plezier met het inrichten van je tuin. Zo ga je er extra van genieten. Een tuin is veel meer dan een tuin alleen, het is een sociale ruimte waar familie en vrienden graag samenkomen. Having fun in the sun and other things. Veel plezier deze zomer.

Pin It on Pinterest