Ardeche vakantiehuis

Varen op de Loosdrechtse plassen

Geplaatst op

Er is zoveel leuks te beleven in de buurt van Loosdrecht. Neem een dagje vrij en verken de Loosdrechtse plassen in een sloep. Sloepen zijn kleine boten die tot wel 8 personen kunnen vervoeren. Sloepen belemmeren je uitzicht niet, zodat je alles goed tot je kan nemen. Het mooiste is nog dat je geen vaarbewijs nodig hebt om een sloep te besturen en vaak huur je de kleine boot per uur. Je vaart dus voordelig voor veel uren in de zomerzon en geniet daarmee optimaal van de natuur. 

Natuurgebied

De Loosdrechtse plassen zijn een groot natuur- en watersportgebied. Kijk je ogen uit en ontdek de verschillende landschappen die de plassen omringen. De plassen liggen vol met kleine eilandjes waar je je rustig klaar kunt maken voor een duik. Het natuurgebied is een paradijs voor vogels en otters. Door meerdere projecten neemt de biodiversiteit toe en is het een heel bloemrijk gebied. 

Bezienswaardigheden 

Leg uw sloep aan en loop naar Fort Kijkuit. Dit eeuwenoude fort was een verdedigingswerk dat gebouwd was voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tegenwoordig is het eigendom van Vereniging Natuurmonumenten en opengesteld voor toeristen. De natuur is natuurlijk ook een bezienswaardigheid van zichzelf. Er zijn fantastische wandel- en fietsroutes en de kinderen kunnen zich kostelijk vermaken met kanoën. 

Verken de andere Wijdemeren met een sloep

De Loosdrechtse plassen zijn de bekendste van de Wijdemeren, maar er is nog veel meer te beleven. Je kan een tour boeken en met een groep de beste plekjes bezoeken. Natuurlijk kun je ook online een sloep huren in Loosdrecht en er lekker zelf op uit te gaan. Het zijn volledig elektrische sloepen, die tot wel 14 uur non-stop kunnen varen. Als je de auto gratis hebt geparkeerd bij Fletcher Loosdrecht, ligt de boot al voor je klaar. Je activeert de sloep met je mobiel en bestuurt hem eenvoudig. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over vakantiehuizen in het buitenland.

Contactgegevens

Via info @ ardechevakantiehuis.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden